Oduzimanje vozila nelegalnim taksistima: Gradska uprava Kragujevca nastavlja borbu protiv protivzakonitog prevoza - iKragujevac


Vesti

U nastojanju da suzbiju protivzakoniti javni prevoz putnika na teritoriji grada Kragujevca, Inspektorat za saobraćaj i puteve Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju sproveo je niz akcija u prethodnom periodu.

Kao rezultat ovih akcija, iz saobraćaja je isključeno više motornih vozila kojima su se bavili tzv. "linijski taksisti", odnosno lica koja nemaju dozvolu za obavljanje javnog prevoza putnika.

Protiv učinilaca ovih prekršaja pokrenuti su postupci pred Prekršajnim sudom u Kragujevcu. Do sada su dva predmeta pravnosnažno okončana izricanjem odgovarajućih sankcija, koje, pored propisane novčane kazne, uključuju i zaštitnu meru oduzimanja motornih vozila koja su korišćena u izvršenju prekršaja.

Gradska uprava za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju grada Kragujevca nastaviće sa sprovođenjem akcija i inspekcijskim nadzorom nad licima koja obavljaju protivzakoniti javni prevoz putnika. Protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mere pred nadležnim organima kako bi se očuvala zakonitost i bezbednost u drumskom saobraćaju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu