Sasvim nova i neobična predstava za decu od jedne do pet godina premijerno će se prikazati u subotu 18. novembra u 12 i 17 časova, a pretpremijera će biti u petak 17. novembra u 17 časova u sali Pozorišta za decu „Kragujevac“ u zgradi Doma sindikata. Predstavu je režirala Anđelka Nikolić, dobitnica Sterijine nagrade. Decu će na sceni kroz priču o oblaku, kiši, dugi, i ostalim neobičnim ambijentima, voditi glumci, koautori i moderatori Dubravka Brkić i Petar Lukić.

U kragujevačkom Domu omladine 1.12.2017 god., sa početkom u 22h, održaće se prvi "KG Pozitivni koncert" povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv HIV-a.

U četvrtak, 16. novembra, u 19 časova, u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, biće otvorena izložba radova akademskih likovnih i vajarskih umetnika iz zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti. Izložba će biti otvorena do 16. decembra 2017. godine i svi zainteresovani će biti u mogućnosti da je posete radnim danom od 8 do 19 časova, a subotom od 9 do14 časova.

U petak, 17. novembra, u 21 sati, u Knjaževsko-srpskom teatru nastupiće trio Dušana Jevtovića. Organizator koncerta je SKC Kragujevac.

Nakon sedam uspešnih prezentacija u različitim gradovima Srbije, izložba “Ana Frank - istorija za sadašnjost“ otvorena je i u Kragujevcu u Svečanom salonu Gradske uprave. Reč je o regionalnom projektu “Historija, istorija, povjest - lekcije za budućnost“ koji realizuje edukativna mreža Otvorena komunikacija u saradnji sa Kućom Ane Frank iz Holandije.

Još članaka...

×