FK Radnički iz Kragujevca prvi put u istoriji u polufinalu Kupa Srbije - iKragujevac


Sport

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama, održan je žreb za polufinale Kupa Srbije, koji je odjeknuo kao pravo iznenađenje za mnoge ljubitelje fudbala.

Ovo je prvi put u istoriji da će se Radnički naći u polufinalu ovog prestižnog takmičenja, što je veliki podstrek za ovaj klub sa dugom tradicijom. Nakon napornih godina i truda, Radnički je konačno ostvario svoj san, penjući se do samog vrha srpskog fudbala.

Dok su Crvena zvezda i Partizan već stari znanci u kasnim fazama Kupa, za Radnički ovo je novo iskustvo i prilika da pokaže svoj kvalitet pred širim auditorijumom. Sa druge strane, ekipa Vojvodine će biti tvrd orah za Radnički, ali verujemo da će Kragujevčani pružiti sve od sebe da se domognu finala.

U prethodnim sezonama, Crvena zvezda se dokazala kao dominantna sila u ovom takmičenju, braneći titulu sa stilom. Međutim, nijedna prepreka nije nepremostiva, a Partizan će sigurno želeti da osveti prošlogodišnji poraz i povrati titulu koju dugo čeka.

Propozicije takmičenja jasno kažu da će u slučaju nerešenog rezultata posle 90 minuta, odmah uslediti izvođenje jedanaesteraca, što dodatno podiže tenziju i neizvesnost na terenu.

Utakmice polufinala su zakazane za 24. april, dok se finale očekuje 23. maja. Svi ljubitelji fudbala već nestrpljivo iščekuju ovaj spektakl, u nadi da će biti svedoci novih istorijskih trenutaka i nezaboravnih utakmica.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu