Promocija olimpijskih disciplina u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, prisustvovao je promociji olimpijskih vrednosti i disciplina koja se u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije danas održava u BIG Fashion šoping centru.

Promocija ima za cilj da, u susret Olimpijskim igrama u Parizu 2024, upozna širu javnost sa sportovima i sportistima koji će predstavljati Srbiju, kao i da što više mališana kroz druženje i igru oseti duh olimpizma i nauči više o istoriji Olimpijskih igara.

Naši sugrađani danas imaju priliku da se oprobaju u tekvondou, simulaciji vožnje kajaka, gađanju vazdušnom puškom, a za najmlađe tu je i mini basket, sve pod vođstvom stručnih lica. Promocija olimpijskih vrednosti na ovaj način pomaže da mladima približimo sport i sve ono što naši sportisti danas predstavljaju, a predstavljaju ponos našeg grada, naše države, ljude na koje treba da se ugledamo, rekao je Stevović.

Ističući da Kragujevac ima sportiste koji bi u skorijoj budućnosti mogli da se kvalifikuju za Olimpijske igre, on je podsetio da već sada imamo jednog pretendenta za najviše odličje na Olimpijskim igrama u Parizu, rvača Aleksandra Komarova i naglasio da veruje u potencijal našeg tima.

Lokalna samouprava će nastaviti da ulaže ozbiljna sredstva u sportsku infrastrukturu, mlade sportiste i trenerski kadar i siguran sam da ćemo iznedriti nove šampione, ali i privući što više dece sportu i zdravom načinu života, poručio je Stevović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu