FK Radnički 1923 ne staje – od 0:2 do pobede vredne Evrope - iKragujevac


Sport

U uzbudljivoj fudbalskoj predstavi pred svojim vernim navijačima, FK Radnički 1923 ostvario je impresivnu pobedu nad ekipom Mladosti rezultatom 3:2, nakon što su se na poluvremenu suočavali s rezultatom od 1:2. Ova pobeda označava peti uzastopni trijumf za Radnički, koji je nakon meča obasjan sjajem zadovoljstva, kako kod igrača tako i kod njihovog trenera Feđe Dudića.

"Ovo je nama bila deseta utakmica u 33 dana. Eto, nemam šta dalje da kažem. Svaka 3,3 dana mi igramo utakmicu. Ne bi se postideo ni Liverpul ni Mančester Siti u Premijer ligi Engleske, a ne mi", izjavio je Dudić nakon meča, ističući naporan ritam koji je njegova ekipa uspešno prevazišla.

"Čestitam ekipi Mladosti što je odigrala ovako, nadam se da će svi tako do kraja sezone. Dođe jedna ekipa koja nema rezultatski motiv i predstavi se kao da je ovo njima borba za opstanak. To je duh fer-pleja i ja to poštujem i cenim. Svaka im čast na tome. S tim je naša pobeda još veća", dodao je Dudić, ističući sportski duh protivnika.

Ipak, put do tri boda nije bio lak za Radnički.

"Stvorili smo im puno prilika. Golman Stamenković, šta je branio u prvom poluvremenu, sve šanse je uspeo da skine, ja to u karijeri uživo nisam video. Jesam na TV-u. Fenomenalan je bio. Sigurno će biti igrač kola iako je njegov tim izgubio. Dobro smo počeli, imali dve odlične prilike, pa onda jedan trenutak nepažnje kod auta, na tome stalno insistiramo, taj jedan trenutak kad stojiš daleko, nismo blizu. Ne ispratimo taj jedan pas, primimo gol, pa uđe voda, ne iskoristimo još jednu šansu… I u prvoj utakmici su nas na kontre hvatili. Znali smo odakle nam preti opasnost i opet smo primili dva gola", analizirao je trener Radničkog tok meča.

Ova pobeda dodatno jača poziciju Radničkog 1923 u ligi, a ekipa nastavlja da pokazuje svoju sposobnost i odlučnost u trci za evropske pozicije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu