Obnovljena Letnja scena SKC-a oživljava kulturni život Kragujevca - iKragujevac


Kultura

Studentski kulturni centar (SKC) u Kragujevcu doživljava potpunu transformaciju zahvaljujući velikodušnoj donaciji kompanije Trnava promet. Sa više od 4,6 miliona dinara doniranih za sanaciju i adaptaciju dvorišnog prostora i platoa, Letnja scena SKC-a postaje novi epicentar kulturnih dešavanja u gradu.

Poslednje dve godine Letnja scena SKC-a bila je mračna i tiha zbog lošeg stanja terena, što je rezultiralo nedostatkom kulturnih programa na tom prostoru. Međutim, zahvaljujući ovoj velikoj donaciji, perspektiva se menja, otvarajući vrata novim mogućnostima za mlade Kragujevčane, posebno studente koji često borave u blizini Prirodno matematičkog fakulteta.

Kompanija Trnava promet, koja već 35 godina uspešno posluje, pokazuje svoju posvećenost lokalnoj zajednici kroz ovu donaciju. Njihovi interesi su usko povezani sa interesima građana, a predstavnici firme ističu svoje zadovoljstvo što mogu doprineti poboljšanju životnog standarda u gradu. Zahvaljujući njihovoj podršci, Letnja scena SKC-a dobila je potpuno novo ruho, spremna da ponovo postane mesto okupljanja i kulturnih dešavanja.

U narednom periodu, planira se dodatno osvetljenje u krugu Studentskog kulturnog centra, što će obuhvatiti i teren pored Letnje scene, obezbeđujući sigurno okruženje za sve posetioce. Takođe, JKP Šumadija će urediti prostor oko Letnje scene, doprinoseći celokupnom estetskom doživljaju ovog prostora.

Očekuje se da će obnovljeni prostor biti otvoren za posetioce početkom juna, donoseći svežinu i novi sjaj kulturnom životu Kragujevca. Letnja scena SKC-a postaje simbol zajedničkog napora kompanije Trnava promet i lokalne zajednice u stvaranju inspirativnog i prijatnog okruženja za sve građane.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu