San Kragujevčana se ostvaruje: U avgustu će biti asfaltirani prvi kilometri - iKragujevac


Vesti

"Prva faza obuhvata pet kilometara koje idu od postojeće brze saobraćajnice Kragujevac-Batočina pa do buduće petlje koje će se odvajati za planiranu industrijsku zonu Cvetovicu. Što se tiče radova, možemo da vidimo da se uverimo da radovi idu zaista fenomenalnom dinamikom, osnovno po predviđenoj dinamičkom planu koju je izvođač dostavio", rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca.

Trenutno se izvode zemljani radovi, odnosno radi se na rasčišćavanju terena, na pripremi podloge, odnosno zemljani radovi, kopanje kanala i izgradnja nasipa.

"Nakon toga, već posle praznika, očekujemo da izvođač radova krene sa konkretnim radovima na izgradnji same putne infrastrukture.Imamo obećanje da će već tokom avgusta, naravno koliko vremenski uslovi dozvole, biti asfaltirano prva dva kilometra na kompletnoj trasi", rekao je Ružić.

"Decenije prolaze kako se maštalo i pričalo i samo na priči ostajalo, malo severna, malo južna obilaznica. U svakom slučaju, ona se konačno radi, značajan je zaista strateški. Infrastruktura je ta koja pokreće razvoj čitavog regiona, ne samo našeg, to je prosto pravilo koje važi svuda u svetu. I ono što jeste najvažnije je da će nam upravo ova severna obilaznica s jedne strane rasteriti grad od teškog saobraćaja, smanjiće uticaj isparenja iz vozila na prirodnu sredinu, jer nemate semafora, nema zaustavljanja . S druge strane, razviće nam industriju, s obzirom da je u severnu obilaznicu za Kragujevac jako bitno planirana nova industrijska zona", rekao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Severna obilaznica biće duga 22 kilometra, 25 različitih objekata biće izgrađeno, biće izvezeno 3,5 miliona kubika zemlje što je 195 hiljada kamiona. Sve će biti završeno do kraja 2027. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu