Muzički spektakl i svečanosti obeležavaju Đurđevdan u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac se sprema za trodnevni muzički spektakl povodom Dana grada – Đurđevdana, koji će se održati od 6. do 8. maja na platou ispred Skupštine grada. Organizatori najavljuju nezaboravne nastupe brojnih izvođača, uz planirani vatromet kao šlag na torti.

Direktor Doma omladine, Nebojša Jakovljević, ističe da će ovi dani biti ispunjeni muzikom i zabavom za sve posetioce. Među izvođačima koji će nastupiti su Neverne bebe, Bajaga, Kragujevački simfonijski orkestar, Tijana Dapčević, Ivana Negativ, Dado Topić, Kiki Lesandrić i piloti.

Program majskih svečanosti počinje već 2. maja sa „Đurđevdanskim pesničkim susretima”, dok će se 6. maja održati Svečana sednica Skupštine grada, nakon čega će uslediti nastupi dečijeg i omladinskog folklornog ansambla Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, Đurđevdanski maskenbal i Festival uličnih svirača.

Centralna proslava, Đurđevdanski koncert pod nazivom „Hiljade tona ljubavi”, će se održati na Trgu ispred zgrade Gradske uprave Kragujevac, uz tradicionalni vatromet.

Prvog dana koncerta, 6. maja, nastupiće Neverne bebe i Bajaga, dok će drugog dana, 7. maja, Kragujevački simfonijski orkestar izvesti koncert uz Tijanu Dapčević, Ivanu Negativ, Dada Topića, Kikija Lesandrića i pilote.

Završnog dana, 8. maja, publika će biti pozvana na hiphop veče, obeležavajući kraj ovog spektakla.

Dom omladine je organizator ovog trodnevnog muzičkog događaja, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, te se očekuje da će privući veliki broj posetilaca i ljubitelja muzike.

Pored muzičkog programa, majski Dani grada obuhvataju i niz drugih manifestacija. Od 14. do 18. maja biće organizovan 26. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra”, dok će od 15. do 19. maja biti održan Sajam knjiga. Joakimovi dani, revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca, biće na programu od 23. do 29. maja. Svečanosti će biti zatvorene 31. maja Izložbom „75 godina Narodnog muzeja Šumadije”.

Očekuje se da će ovi događaji doprineti bogatom kulturnom životu grada Kragujevca i okupiti široku publiku, kako lokalnu, tako i posetioce iz drugih delova zemlje i regiona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu