Trkom za najbržeg Šumadinca počeo Festival školskog sporta - iKragujevac


Vesti

Tradicionalnom Trkom za najbržeg Šumadinca na Stadionu „Čika Dača“ danas je zvanično otpočeo Festival školskog sporta, koji uoči Vaskrsa i Dana grada, organizuje Savez za školski sport Kragujevac uz podršku Grada Kragujevca. Startu trke prisustvovao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Stevović je istakao da podrškom ovakvim sportskim manifestacijama, Grad Kragujevac želi da motiviše decu da se bave sportom od najranijeg uzrasta.

Ovakve manifestacije su važne za razvoj dece, socijalizaciju, podizanje njihovih fizičkih mogućnosti i mislim da daju dobar primer drugim profesorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja kako treba raditi sa decom. Mislim da ovakve manifestacije koje nisu ad hoc tipa znače za naš grad, znače za školski sport i mislim da tu leži klica razvoja sporta u našem gradu - kazao je Stevović.

 

Prema rečima Dragana Đorđevića, predsednika Saveza za školski sport Kragujevac u ovoj trci učestvuje 105 takmičara, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Ujedno ovo su bile i kvalifikacione trke za SIM igre koje će se u Kragujevcu održavaju 1. juna. Tokom Festivala školskog sporta traje pet dana biće organizovan i Vaskršnji kup Kragujevca u šahu, turnir u odbojci za devojčice, Male olimpijske igre i Đurđevdanski pohod na Žeželj.

Cilj ove manifestacije je razvoj školskog sporta i prilika da deca mogu da se oprobaju u više sportskih disciplina. Školski sport je baza za vrhunski sport jer niko nije došao do reprezentacije, a da se pre toga nije oprobao u školskom sportu. – kazao je Đorđević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu