Hitna pomoć Kragujevac: Brza reakcija i pružanje pomoći - iKragujevac


Vesti

Ekipa Hitne pomoći Kragujevac bila je izuzetno angažovana u proteklih 24 sata, obavivši čak 42 intervencije, od kojih je 26 realizovano tokom dana, dok su 16 intervencija izvršene tokom noći.

U ambulanti je tokom ovog perioda obavljeno ukupno 94 pregleda odraslih osoba, od čega je tokom dana obavljeno 30 pregleda, dok je tokom noći broj pregleda povećan na 64.

Hitna pomoć je bila prisutna na javnim mestima u 9 situacija, pružajući neophodnu medicinsku negu pacijentima. Tokom dnevnih intervencija, najčešće su se javljali pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, kolapsom i astmatičari. Sa dolaskom noći, intervencije su se više odnosile na pacijente sa povredama, bolovima u grudima i astmatičarima.

Jedna od značajnijih intervencija dogodila se oko 00:40h, kada se na granici sela Đuriselo-Sumorovac desila saobraćajna nesreća u kojoj su dve osobe povređene. Ekipa Hitne pomoći momentalno je reagovala, pružila prvu pomoć povređenima na licu mesta i transportovala ih u Urgentni centar radi daljeg lečenja.

Ova situacija naglašava brzu reakciju i profesionalizam ekipe Hitne pomoći Kragujevac u suočavanju sa hitnim situacijama, osiguravajući da pacijenti dobiju neophodnu negu u najkraćem mogućem vremenu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu