EKSKLUZIVNO: Ovo su dobitnici Đurđevdanskih nagrada - iKragujevac


Vesti
Gradsko veće na sednici održanoj 5. aprila utvrdilo je predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2022. godinu i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

1. U oblasti umetnosti najbolji predlog je Lazar Đorđević, za vokalno-instrumentalnukompoziciju „21. oktobar”, koga su predložili mr Jasna Veljanović, Slobodan Božić, Svetlana Glišović, Mirjana Aksentijević, mr Milica Milojević Miladinović i Udruženje „Muzička omladina“ Kragujevac.

lazardjordjevic.jpg

2. U oblasti nauke najbolji predlog je Nenad Karamijalković, za monografiju „Staro vojničko groblje u kragujevačkim Šumaricama“, koga je predložilo Društvo istoričara Šumadije Kragujevac.

nenadkaramijalkovic.jpg

3. U oblasti medicine najbolji predlog je Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac, za programe, aktivnosti i postignute uspehe na očuvanju zdravlja i spašavanju života građana Kragujevca u 2021. godini, koji su predložili Mijoljub Stevanović – Ljupče, Slavoljub Bradonjić, Nenad Milanović, Goran Stanković, Milica Stanković i drugi.

4. U oblasti obrazovanja najbolji predlog je Ksenija Živanić, za osvojene nagrade na opštinskim, okružnim i državnim takmičenjima učenika osnovnih škola iz predmeta matematike, fizike i hemije, kao i prvu nagradu na 42. Državnom takmičenju iz fizike učenika osnovnih škola, drugu nagradu na Srpskoj fizičkoj olimpijadi za osnovne škole i bronzanu medalju na Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Dubaiju, koju je predloživo Nastavno veće Prve kragujevačke gimnazije.

ksenija-zivanic.jpg

5. U oblasti sporta najbolji predlozi su:
- Kragujevački vaterpolo klub Radnički, za osvojeno prvo mesto u Regionalnoj vaterpololigi, osvojenu Super vatrepolo ligu Srbije i Kup Srbije, kao i uspešno učešće u Ligi šampiona, koga su predložili Miroslav Đurković i Sportski klub „Vašarište“ Kragujevac,
- Dragan Ristić, za osvojenedve zlatne medalje u gađanju iz vazdušne puške u disciplini R5 ležeći stav i malokalibarske puške na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, kogajepredložio Streljački klub „Čika Mata“ Kragujevac.

Dragan-Ristić.jpg

2-2%20(6).jpg

6. U oblasti humanitarnog karaktera najbolji predlozi su:
- Nenad Milanović – Pegi, zarealizaciju većeg broja humanitarnih koncerata u 2021. godini, koga su predložili Udruženje građana Ekspres, KUD Dukati Kragujevac, Okružna organizacija saveza slepih Srbije Kragujevac, Bojan Joković, Dragan Cvetković, Đorđe Pavlović, Udruženje estardnih umetnika i izvođača Šumadije Kragujevac – koncert Kragujevac, Gradsko udruženje penzoner Kragujevac, Prof. Mr Vojislav Spasić, Biljana Radosavljević i drugi veći broj fizičkih i pravnih lica,

- Udruženje za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju „Sveti Vasilije Veliki”, za realizaciju projekta podrške i pomoći deci sa autizmom, koje je predložilo KUD Svilen konac Kragujevac.

nenadmilanovic.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu