OAZA MIRA NA JEZERU BUBANJ: U planu postavljanje mini-golf terena, tjubing, muzički park, staza za bosonoge... - iKragujevac


Vesti

Jedno od omiljenih izletišta Kragujevčana je jezero Bubanj. Na ovu lokaciju godinama dolaze ljubitelji prirode, izletnici, penzioneri, ali i najmlađi Kragujevčani.

Grad Kragujevac podneo je projekat Ministarstvu turizma, trgovine i tekomunikacija i kroz dve faze i dobio određena sredstva, takođe grad je sa svoje strane podržao značajnim novčanim iznosom da se ova mala gradska oaza koja je bila zapuštena pretvori u zonu za relaksaciju i odmor, sportsko rekreativne aktivnosti - izjavio je direktotr gradske Turističke organizacije Kragujevac Bojan Pavlović.

Do sada su urađene pešačka i trim staza, površina oko jezera je očišćena, postavljene su klupe, obnovljena Bubanj česma.

Gradska turistička organizacija je konkurisala za sredstva Ministarstva turizma određenim projektom koji se odnosi na izgradnju turističko rekreativnog sadržaja, u planu je postavljanje i mini-golf terena za decu, tjubinga (savremeni koncept skijanja u gumi), te muzički park, relaks zona, staza za bosonoge...
Trajno opredeljenje je da obogaćujemo sadržajima ovaj prostor što zbog sugrađana, što zbog svih onih koji nam dolaze u grad upravo zbog toga što je Bubanj jezero na samom ulazu iz pravca Batočine u naš grad - kazao je Pavlović za Prvu televiziju.

Dno jezera je muljevito i plan grada je da očisti dno kako bi se sačuvao biodiverzitet jezera, rekao je Pavlović.

Jezero Bubanj prostire se na površini od od oko tri hektara i stanište je barskih ptica, divlje patke i crne liske, ribljih vrsta pastrmke, mrene i lipljena.

Bubanjsko jezero nastalo je na mestu gde je nekada bila stara ciglana, a vodom se snabdeva iz izvorišta Bubanj kod stare česme.

Ovo mesto rado posećuju Kragujevčani koji vole prirodu. Imajući u vidu da je od grada udljeno svega kilometar, na ovo mesto u toku dana dolazi veliki broj ljudi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu