Dom omladine Kragujevac proslavio 70 godina postojanja - iKragujevac


Vesti

Dom omladine Kragujevac proslavio je 70 godina postojanja koncertom na kome su nastupile neke od kragujevačkih grupa.

U bašti Doma okupili su se ljubitelji rok muzike koji su zajedno sa muzičarima proslavili godišnjicu ove ustanove i simbolično zatvorili letnju sezonu.

Jedna od najstarijih ustanova kulture u Kragujevcu Dom omladine osnovan je 1949. Godine pod nazivom Omladinski dom.

Na samom početku, osnovna delatnost ustanove bila je organizovanje gradskih manifestacije, dok je kasnije kao cilj postavljen razvoj i popularizacija urbane kulture mladih.

Najproduktivnije decenije bile su šezdesete, sedamdesete i osamdesete godine, kada su se na ovom mestu okupljali najznačajniji kragujevčani iz sveta savremene umetnosti.

Tu je stasala grupa Smak, a danas vremešni poznati glumci u Domu omladine provodili su slobodno vreme.

Danas, u okviru Doma omladine postoje dramski studio, škola gitare, dečiji hor i škola crtanja.Pored toga i dalje se neguje tradicija organizovanja koncerata, izložbi, književnih večeri i muzičkih festivala.

Sedamdeset godina uspešnog postojanja proslavljeno je kocertom u bašti Doma.

Na rođendanskom koncertu nastupili su neki od kragujevačkih bendova koji su prve probe i svirke imali baš u Domu pmladine.

Publiku su najvećim hitovima zabavljale grupe KBO, Osvajači, Istok Iza, Epilog, ČBS,Propaganda 117, Popečitelji, Nikom ništa i Stone Sliper.

Kragujevčani svih generacija okupili su se u bašti Doma omladine da zajedno proslave 70 godina postojanja jedne od najznačajnijih ustanova kulture u Kragujevcu.

Muzičari su na kraju koncerta pozvali publiku na zajedničku proslavu 70 godina postojanja ovog kultnog mesta, stožera rok and rola u našem gradu.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu