Novi FIAT 500 đardinijera praviće se u Kragujevcu a ovako će izgledati [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Novi "Fijat 500 đardinijera", koji bi trebalo da na tržištu zameni model "500L", najverovatnije će se proizvoditi u Srbiji.

Pozivajući se na pisanje specijalizovanog italijanskog sajta "Klubalfa.it", list navodi da je ovo druga najava iz Italije različitog modela za Srbiju.

"Đardinijera" će se, kako tvrdi italijanski sajt pozivajući se na menadžment Fijata, verovatno proizvoditi u fabrici automobila Fijat Krajsler automobili u Kragujevcu, gde se sada proizvodi "500 l".

 

Kako prenosi beogradska "Politika", iItalijansko-američki automobilski gigant tek treba da potvrdi vest, a "đardinijera" bi trebalo da počne da silazi s proizvodnih traka najkasnije tokom 2021. godine.

Ovaj automobil će verovatno imati i električnu verziju.

Ova informacija kosi se navodima u italijanskim medijima, koji su pre dve nedelje preneli reči predstavija Fijata, Olivieja Fransoe, da će se u Srbiji proizvoditi nov SUV model iz C segmenta, a ne iz B segmenta, kao što se pričalo pre nekoliko meseci.

Radi se, navodno, o krosoveru sa pet i sedam sedišta, čija će dužina biti oko 4,5 metara i biće Fijatova verzija popularnog "džipa kompas".

"Đardinijera" u direktnom prevodu znači "posuda za cveće" (u srpskom je žardinjera), istoimenog je naziva i salata od ukiseljenog povrža, ali taj naziv je nosio i karavan verzija automobil "fijat 500" u sedamdesetim godinama prošlog veka, kada ga je pravila Fijatova podružnica Autobjanki.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu