USKORO: Nova autobuska stanica na OVOJ LOKACIJI - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac bi uskoro trebalo da dobije novu, modernu autobusku stanicu koja će se nalaziti na ulazu u grad iz pravca Batočine, u objektu nekadašnjeg Zastavinog servisa. Prvobitno se razmišljalo o gradnji nove autobuske stanice, razmatrane su moguće lokacije za jedan takav kapitalni objekat, ali se lokacija Servis 2 na kojoj se nalazi bivši Zastavin servis, pokazala kao najbolje rešenje.

- S obzirom na sve parcele koje grad poseduje, na njihovu lokaciju, došli smo do zaključka da je najbolje rešenje da se sama autobuska stanica locira što bliže centru grada i lokacija objekta Zastavinog servisa na potezu Servis 2 je idealna za tako nešto, jer smo došli do saznanja da će ona biti ponuđena na prodaju iz stečajne mase Univerzal banke. Namera je da se taj objekat kupi i da se sredstvima EBRD-a objekat prilagodi budućoj nameni jedne moderne autobuske stanice koja će pored perona i tog tehničkog dela imati i komercijalno-oslovni sadržaj – kaže Minja Obradović, član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Skupština grada Kragujevca je još 2016. godine donela odluku o zaduženju u iznosu od 23 770 000 evra. Međutim, tada je realizovano 20 770 000 evra za refinansiranje postojećih dugoročnih kredita i obaveza po kapitalnim investicijama. Na poslednjoj sednici Skupštine grada, obnovljena je odluka iz 2016. godine, za tri miliona evra koji će biti upotrebljeni za kupovinu objekta Zastavinog servisa, u vlasništvu Univerzal banke u stečaju. Za adaptaciju buduće autobuske stanice biće upotrebljena sredstava iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu