LEPE VESTI ZA KRAGUJEVČANE: Ove zime jeftinije grejanje - iKragujevac


Vesti

Ove jeseni, Kragujevčani se nadaju nižim računima za struju. Tamošnje preduzeće "Energetika", uz saglasnost Gradskog veća, počelo je da obračunava grejanje po kvadratnom metru.

Na području Kragujevca ima 22 hiljade korisnika daljinskog grejanja, od čega je hiljadu u privredi. Cena grejanja po kvadratnom metru je 84,14 dinara za domaćinstva i 126,11 dinara za korisnike u privredi. Grejanje se do sada obračunavalo po zapremini, a nov način, kako tvrde, neće promeniti cenu grejanja.

„Na računu je do sada bilo 130 metara kubnih, a od sada će se videti stvarna potrošnja, odnosno 50 metara kvadratnih. Znači, ništa što se tiče računa se ne menja. Zaduženja koja dobijaju naši korisnici ostaju nepromenjeni. Uslovi će biti isti", objašnjava Katarina Janićijević, portparol "Energetike".

Građani Kragujevca, od ovog meseca, dobijaju račune za grejanje prema novom obračunu plaćanja.

U toku je remont kotlarnica, kako u Energetici kažu, naveći do sada. Vrednost radova je tri miliona evra.

"Uspešna realizacija planiranih i predviđenih radova podići će pogonsku spremnost i pouzdanost "Energetike" na maksimalni nivo u svim segmentima",kaže Janićijević.

Pred početak grejne sezone obezbeđene su dovoljne količina mazuta i uglja. Na zalihama je 25 hiljada tona uglja, a ugovorena je nabavka još 10 hiljada, što je dovoljno za grejanje do kraja ove godine. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu