VREMENSKA PROGNOZA: Posle pakla stižu kiše - iKragujevac


Vesti

Ovo leto vicešampion po visokim temperaturama od kada postoje merenja.

SA prosečnom temperaturom od 25,2 stepena Celzijusovih, ovo leto drugo je po redu najtoplijih ikada zabeleženih! Od kada merenja postoje, vrelije je bilo još jedino 2012. godine, kad je prosečno u junu, julu i avgustu živa pokazivala 25,7 stepeni Celzijusovih. "Slava" suncu, međutim, već od nedelje biće završena zahlađenjem, kada uz kiše i drastičan pad temeprature leto odlazi u penziju.

Danas će na severu biti malo svežije nego u petak, a u centralnim i južnim predelima ostaće vrlo toplo i sunčano - kažu u "Meteosu". - Obilnija kiša je moguća na severu krajem dana. Minimalna temperatura biće od 13 do 20 stepeni, a maksimalna dnevna od 26 u Somboru do 36 stepeni u Nišu, Leskovcu i Pirotu, Kragujevcu danas toplo, sa nekoliko stepeni nižom temperaturom nego u petak, do 31 stepen.

- U nedelju stiže značajnije osveženje sa kišom i pljuskovima - tvrde iz "Meteosa". - Za vikend se očekuju obilne padavine. Prva tri dana iduće sedmice biće hladnija od proseka, sa slabom kišom i retkim lokalnim pljuskovima. U drugoj polovini iduće sedmice malo toplije i sunčanije, a oko 10. septembra ponovo su mogući pljuskovi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu