POGLEDAJTE ZAŠTO: Najavljen štrajk u "Fijatu" (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Zaposleni u Fijatu u Kragujevcu (FCA), započeli su u štrajk između ostalog i zbog niskih zarada, saopštio je Savez samostalnih sindikata (SSS) Kragujevca.

Danas i u ponedeljak je najavljen štrajk po 1h, a ukoliko se ne prihvate uslovi, od utorka počinje generalni štrajk. 

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva.

Nova fabrika FCA Srbija d.o.o. u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles Grupe širom sveta. Sa preko 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega 850 miliona EUR samo u nabavku najsavremenije opreme.

Kompanija FIAT je i u 2016. godini bila najveći izvoznik u Srbiji. Fabrika u Kragujevcu završila je godinu sa oko 85.000 proizvedenih automobila koji su otišli uglavnom na evropsko i američko tržište. 

U fabrici FCA Srbija u Kragujevcu trenutno se u dve smene proizvede 460 automobila.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu