PODRŠKA DIREKTORU: Zaposleni protestuju na stepeništu - iKragujevac


Vesti

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu koji, nedeljama unazad, od nadležnih zahtevaju reizbor aktuelnog direktora te ustanove Dragana Vasiljevića, podršku daju tako što svakodnevno, tokom pauze od 10 do 10,30 sati, izlaze na stepenište Instituta.

Tih 30-ak minuta stoje kraj panoa na kojima su krupnim slovima ispisane poruke "Podrška direktoru" i "Borba za Institut".

Predsednica Sindikata u Institutu Jelena Hadžić Radisavljević kaže da izlazak zaposlenih tokom pauze na stepenište ustanove predstavlja isključivo podršku Vasiljeviću, a ne štrajk ili protest. Direktoru Instituta za javno zdravlje Kragujevac Draganu Vasiljeviću mandat ističe 28. februara, a još uvek nije reizabran na tu funkciju, iako je bio jedini kandidat na konkursu i ispunjava sve tražene uslove. Zaposleni kažu da imaju nezvanične informacije da će nakon isteka mandata Vasiljević biti postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove.

- Očekujemo da će Vlada Srbije, koja je osnivač Instituta, Dragana Vasiljevića najpre da postavi na mesto vršioca dužnosti direktora ustanove. Nakon toga od Vlade ćemo da tražimo da razreši eksterne članove Upravnog odbora naše ustanove: dr Miroslava Oreščanina, dr Ivana Ivanova i Miodraga Nikolića, zbog zloupotrebe položaja i zato što su vođeni ličnim I interesima lokalnih moćnika, na poslednjoj sednici , glasali protiv ponovnog izbora Dragana Vasiljevića na mesto direktora Instituta, ističe Hadžić Radisavljević i poručuje da će zaposleni sve dok ne dobiju zvaničnu potvrdu da će Dragan Vasiljević, i nakon isteka mandata, biti na čelu ustanove, izlaziti na stepenište Instituta.

Dragan Vasiljević je na čelo kragujevačkog Instituta došao pre šest godina, nakon višenedeljnih protesta zaposlenih u toj ustanovi, koji su tražili smenu tadašnjeg direktora Dragoljuba Đokića kojeg su optuživali da je svojim (ne)činjenjem tu ustanovu doveo do ivice propasti.

Vasiljević je od svog prethodnika nasledio dugove od oko 500.000 evra i ogorčene zdravstvene radnike kojima mesecima nisu isplaćivane zarade. Vasiljević je nadležnima nedavno poslao poruku "da je kriv", jer je u minulih šest godina regulisao one dugove od pola miliona evra, što je u razvoj novih laboratorija uložio 250.000 evra, od čega 80.000 evra u najsavremeniju genetsku (DNK) laboratoriju, što je kupovinom 15 novih automobila, obnovio vozni park Instituta, što zaposleni redovno primaju plate...

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu