KG: Pod dejstvom alkohola i narkotika ubadali slučajne prolaznike - iKragujevac


Vesti

Teško povređeni petnaestogodišnjak je u stabilnom stanju. Uhapšeni D. D. (24), P. Š. (22), njegov vršnjak U. Đ. i A. G. (21), nezvanično su bili alkoholisani i pod uticajem narkotika.

Petnaestogodišnji dečak koji je u noći između petka i subote uboden nožem nedaleko od zgrade Prve kragujevačke gimnazije oporavlja se u Urgentnom centru ovdašnjeg Kliničkog centra.

- Operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno - rečeno nam je u ovoj ustanovi.

On je teško ranjen u divljanju četvorice mladića iz Kragujevca koji su u centru grada, kako se sumnja, bez ikakvog razloga i povoda, napadali slučajne prolaznike. Nožem je najpre napadnut petnaestogodišnji dečak i njemu je, kako saznajemo, u tom napadu probijena plućna maramica. Nedugo zatim napadnuta su još dvojica mladića, jedan od sedamnaest, a drugi od dvadeset godina. Oni su, srećom, zadobili lakše povrede i posle ukazane pomoći pušteni su na kućno lečenje.

U interesu istrage ovog nesvakidašnjeg slučaja u policiji nisu mogli da pojasne iz kojeg razloga su uhapšeni mladići napali prolaznike. Nezvanično se pominje da je razlog alkoholisano stanje, a postoji i sumnja da su neki od njih bili i pod uticajem narkotika. Prilikom hapšenja pronađena su i dva grama marihuane. Uhapšeni su D. D. (24), P. Š. (22), njegov vršnjak U. Đ., kao i A. G. (21).

Kako nezvanično saznajemo, U. Đ. se sumnjiči da je nožem s leđa udario petnaestogodišnjeg dečaka. Saučesnici A. G. i D. D. terete se da su napali drugu dvojicu mladića koji su lakše povređeni, dok se P. Š. sumnjiči za omogućavanje uživanja opojnih droga.

Sve se dešavalo oko dva sata iza ponoći, nedaleko od Đačkog trga ispred Gimnazije, gde se obično vikendom okuplja veliki broj mladih.

Jedan od osumnjičenih imao je iznajmljeni stan u jednoj od stambenih zgrada u Njegoševoj ulici prekoputa Prve kragujevačke gimnazije. Tu su se posle sumanutih napada na trojicu mladih ljudi sklonili i zabarikadirali.

 

izvor: novosti.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu