Nadležni spremni za sneg! - iKragujevac


Vesti

Sve nadležne službe i gradska preduzeća spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu, a ukoliko bude potrebno, novcem iz stalnih budžetskih rezervi dodatno će biti angažovane i privatne firme.

Javno komunalno preduzeće "Čistoća" uradilo je remont kompletne mehanizacije i opreme sa kojom raspolaže Zimska služba, a nedavno je organizovana i tradicinalna smotra.

U ovoj godini "Čistoća" je nabavila dve nove mašine za ručno posipanje soli, a organizovano je ukupno devet ekipa za rad na terenu-pet za čišćenje snega sa gradskih ulica i četiri tima za lokalne i nekategorisane puteve, dok će dve ekipe biti u pripravnosti.

Na zalihama ima 600 tona soli i 1.300 tona rizle što je dovoljno za 24-časovno posipanje na teritoriji Kragujevca u periodu od tri dana.

Na sednici je usvojena i preporuka Štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga kojom se nalaže gradskom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" koje gazduje hidroakumulacijama na teritoriji grada da u funkciju stavi sistem za uzbunjivanje.

U prethodnom periodu, kako je rečeno, preduzete su sve mere kako bi sirene za uzbunjivanje bile u funkciji i za te namene izdvojeno je oko 600 hiljada dinara.

Takođe je najavljeno i da će, ukoliko bude bilo potrebe, tokom zimske sezone, pored gradskih preduzeća i nadležnih službi biti angažovane i privatne firme. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu