BIĆE POSLA: Kineski privrednici zainteresovani za Kragujevac! - iKragujevac


Vesti

U ovom trenutku Kina nije među najvećim investitorima u Srbiji, ali postoji potencijal da se to promeni zbog velike zainteresovanosti kineskih privrednika za ulaganja u poljoprivredu, energetiku, infrastrukturu, građevinarstvo, turizam i IT u Srbiji, rečeno je pored ostalog na sastanku koji je oragnizovan u ambasadi Kine u Beogradu sa predstavnicima 13 velikih kompanija iz Pekinga i privrednom delegacijom grada Kragujevca koju je predvodio gradonačelnik Radomir Nikolić.

Sastanku koji je organizovao ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, prisutvovali su članovi Gradskog veća Minja Obradović zadužena za investicije i upravljanje projektima, Radomir Erić član veća za privredu, Predrag Lučić predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac i Nenad Popović direktor Regionalne agenije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Srbija je, kako se čulo na sastanku, interesantna kineskim investitorima zbog povoljnih uslova za investiranje i podsticaja koje nudi stranim investitorima. Cilj posete kineskih privrednika koji predstavljaju velike kompanije iz različitih oblasti je upoznavanje sa privrednim ambijentom i potencijalima odnosno pronalaženje zajedničkih interesa za saradnju.

Grad Kragujevac se predstavio promo filmom “Reci Kragujevac“ i prezentacijom o privrednim potencijalima grada. O tome šta Kragujevac može da ponudi novim investitorima i šta je dogovoreno sa sa kompanijama CMEC i ZTE iz Kine govorio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Sastanak je bio prilika da predstavimo sve ono što Kragujevac izdvaja na investicionoj mapi Srbije, kazao je gradonačelnik Radomir Nikolić. Prezentovali smo sve prednosti, objasnili smo kakvi su nam planovi, šta želimo kao grad, gde se nalazi naša privreda danas i kako je to izgledalo nekada. Verujem, istakao je Nikolić da ćemo naći zajednički jezik i da ćemo uspeti da otvorimo nova radna mesta zahvaljujući kineskim investitorima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu