UHAPŠENO 66 LICA: Velika AKCIJA POLICIJE i u Kragujevcu! (FOTO+VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da su policajci u velikoj akciji priveli i zadržali 66 osumnjičenih za teška krivična dela.

Za privedenih 66 lica se očekuje određivanje pritvora, a prikupljeno je dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih dela.

Stefanović je precizirao da se radi o krivičnim delima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

Akcija nazvana "Cunami" je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim gradovima širom Srbije, a traga se za još 12 lica.

Ministar je rekao da je istraga trajala 13 meseci, i da je akcija hapšenja izvedena u nekoliko gradova Srbije. Jedan deo uhapšenih živeo je na teritoriji Nemačke i zbog toga je bila neophodna saradnja sa njihovom policijom.
Zaplenjeno je 303 kilograma kokaina, kanabisa, 106 kilograma hašiša, a otkriveno je 107 laboratorija za narkotike.

Takođe, policija je zaplenila šest pištolja, jedan revolver i jednu automatsku pušku, municiju, kao i veću sumu novca.

U jednom stanu u Beogradu su nađena četiri migranta, žrtve trgovina ljudima.
Uhapšena su i četiri državljanina Bugarske, šverceri droge preko Srbije ka Zapadnoj Evropi.

U njihovim vozilima su nađena 2,2 kilograma heroina, čija bi vrednost u ilegalnoj trgovini bila 150.000 evra, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati "Srbija".

 

Stefanović ističe da je vođa ove grupe J.J. (33) iz Beograda koji je uhapšen danas, a koji je i vođa navijača.

 

     

Poternica je raspisana za M.P, D.S i J.V. Oni se sumnjiče da su vršili distribuciju droge u Srbiji. Uhapšena su i dvojica kurira koji su nosili više kilograma različitih narkotika. Njima je droga zaplenjena na teritoriji Srbije i Mađarske.

I u Kragujevcu je tokom jutra SAJ provalio u prostorije turisticke organizacije kragujevca

U akciji MUP jutros su uhapšeni Boško S. i Nikola Z. iz Kragujevca osumnjičene da su pripremali likvidaciju dvojice braće iz Kragujevca.

Spektakularna akcija hapšenja dogodila se u samom centru grada, u ulici Kralja Aleksandra, u stanu iznad Gradske turističke organizacije.

Kako pričaju očevidci, specijalna jedinica policije je razbila prolaz, i iz stana izvela osumnjičene.
 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu