Uspešna realizacija projekta “Asistent u porodici“ u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U okviru realizacije projekta “Asistent u porodici“ koji realizuje Udruženje za pomoć osobama sa autizmom iz Kragujevca, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Danijela Nešović kooridnatorka projekta obišle su porodicu Filipović iz Malih Pčelica u Kragujevcu.

Bojana Filipović boluje od autizma, ima 17 godina, živi sa samohranim ocem i bakom koja o njoj najviše brine i korisnik je socijalne usluge “Asistent u porodici“.

Izražavajući zadovoljstvo zbog dosadašnje uspešne implementacije projekta, Gordana Damnjanović je objasnila značaj ove usluge koja je direktno usmerena ka osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

Grad je ovu uslugu prepoznao kao veoma dobru, projekat finansira drugu godinu za redom. Ove godine za realizaciju tog projekta izdvojeno je 590.000 dinara. Usluga je inače deo Strategije socijalne politike grada za period 2015 - 2019. godina.

Projekat se uspešno realizuje a porodice su prezadovoljne uslugom – rekla je tom prilikom Danijela Nešović koordinatorka projekta. Uloga asistenta je da pomogne porodici, a njihovi glavni poslovi i zadaci su: pomoć u kući i van nje, kretanje na javnim mestima, korigovanje loše stečenih navika i slično.

Projekat finasira grad Kragujevac iz oblasti socijalne i zdravstve zaštite od maja do kraja 2016. godine i Nacionalna služba za zapošljavanje u okviru Javnih radova od maja do septembra 2016. godine.

 

izvor: kragujevac.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu