Škola roditeljstva - iKragujevac


Vesti

U utorak 19. jula, u Školi roditeljstva pri Domu zdravlja Kragujevac, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi na punktu u nekadašnjem ATD-u.

Ideja nadlžnih je da na ovaj način motivišu i buduće očeve da se aktivno uključe u rad Škole. Očevi će krv dati za službu transfuzije Kliničkog centra Kragujevac.

Škola roditeljstva radi već više od jedne decenije u okviru Doma zdravlja Kragujevac i generacije mama su se upravo ovde pripremale za najvažniju ulogu u životu. U Školi sa trudnicama radi stručan tim koji se trudi da uvek unese i neke novine u edukaciju budućih rodtelja. Tako je i zaživela jedan od, prema rečima nadležnih značajnih novena, koja uključuje i buduće očeve u rad Škole.

Još jedna od novena u Školi roditeljstva je i ta što će u narednom periodu deo tima koji brine o trudnicama biti i nuticionista koji će davati važne savete o ishrani kako u trudnoći, tako i nakon porođaja. Sve je više trudnica koje imaju dijabetes, a nastanak ove bolesti, između ostalog, izaziva i nepravilna ishana žene. Ovo ne predstavlja samo problem za majku, već su i bebe mnogo neotpornije nakon rođenja ukoliko je žena imala problem sa regulisanjem šećera u trudnoći.

Škola roditeljstva radi na dve lokacije, u nekadašnjem ATD-u i ambulanti u Bresnici. Budući roditelji Školu pohađaju četiri nedelje, dobijaju savete od ginekologa, stomatologa, pedijatra i patronažnih sestara o svim važnim stvarima koje se tiču trudnoće, samog porođaja i nege bebe.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu