KG: Program mera podrške poljoprivredi - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće utvrdilo je Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2016. godinu, čiji je cilj podizanje konkurentnosti proizvodnje i stvaranje tržišno održivog proizvođača, obezbeđivanje uslova za uravnotežen razvoj stočarstva, bolje korišćenje raspoloživih resursa, povećanje i stabilnost dohotka poljoprivrednih gazdinstava. 

U budžetu grada za te namene biće izdvojeno 24.700.000 dinara, a uslov za neki od vidova podrške je da je poljoprivredno gazdinstvo registrovano i da nema neizmirene obaveze prema Direkciji za robne rezerve i agrarnom budžetu grada Kragujevca. Program mera podrške biće objavljen na sajtu grada, oglasnoj tabli Uprave grada i seoskih mesnih kancelarija, a potencijalni korisnici o merama će moći da se informišu i putem tribina i predavanja.

Na sednici je usvojen izveštaj o radu Saveta za zdravlje i doneta odluka da se odobri isplata u iznosu od 400 000 dinara Institutu za javno zdravlje za izradu analize zdravstvenog stanja stanovništa, kao i komparativne analize o zdravstvenom stanju u odnosu na prethodnih pet godina, sa predlogom mera za očuvanje i unapređenje zdravlja.

Gradsko veće donelo je odluku o objavljivanju konkursa za prijavu predloga programa i projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja za dodelu sredstava iz budžeta grada za 2017. godinu. Konkurs će biti otvoren do 30. aprila ove godine, a maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti po jednom projektu je 300 000, a po programu 600 0000 dinara.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora između Gradske uprave za investicije i JKP “Čistoća“ o izvođenju radova na održavanju lokalnih puteva. Procenjena vrednost radova je 13.000.000 dinara.

Gradskoj upravi za investicije data je i saglasnost na zaključenje ugovora sa Direkcijom za urbanizam o izradi tehničkog opisa i popisa radova na inevsticionom održavanju dela krova obdaništa “Ciciban“.

Na osnovu saglasnosti Gradskog veća, Gradska uprava za investicije zaključiće ugovor sa JKP “Vodovod i kanalizacija“ radi izgradnje dela vodovodne linije u ulicima Poskurički put i Valentina Vodnika, u Račanskoj ulici i ulici Vladike Valerijana.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu