KG: Gradsko veće usvojilo sistematizaciju u Gradskoj upravi - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće, na današnjoj sednici, saglasilo se sa novom sistematizacijom u Gradskoj upravi, koja predviđa 13 uprava, umesto nekadašnje tri. Novom sistematizacijom predviđen je i prostor da neki od deficitarnih kadrova budu angažovani u Gradskoj upravi.


"Novom sistematizacijom predviđeno je mnogo manje izvršilačkih mesta nego što je to bilo u okviru prethodne sistematizacije. Nekada je u okviru tri uprave bilo sistematizovano 1012 radnih mesta, a ovom novom sistematizacijom 700. Gradska uprava je umanjena u poslednjih mesec dana za 120 zaposlenih. Nove uprave nameću načelnicima uprava i zaposlenima potpuno novi sistem rada. Biće im potrebno vremena da se prilagode svemu tome, tako da ćemo nakon toga videti koliko smo dobro procenili ovu sistematizaciju", rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Po njegovim rečima, sa modernizacijom gradske uprave steći će se uslovi za donošenje novih sistematizacija čime ćemo verovatno ići na dalje smanjenje broja zaposlenih. Za sada je planirana sistematizacija koja odgovara trenutnom broju zaposlenih u Gradskoj upravi. Ostavljen je i prostor da se neki od zaposlenih kojima ugovori o radu nisu produženi, vrate u Gradsku upravu.

"Među njima je bio veliki broj stručnih ljudi, sa licencama i položenim stručnim ispitima koji su obavljali ozbiljne  funkcije u Gradskoj upravi. Odlukom Skupštine grada, nismo produžili njihova rešenja, svima je radni odnos je raskinut. Postoji očigledna potreba u Gradskoj upravi da se pojedini od njih vrate na posao, pošto postoji deficit kod određenih zanimanja. Međutim, to ćemo da procenimo u nekom narednom periodu i oni će sigurno imati prednost", kaže gradonačelnik Nikolić.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje ugovora o pružanju usluga održavanja higijene  u prostorijama Gradske uprave i menih zajednica između grada Kragujevca i Društva za uslužnu delatnost "Ful čisto" iz Čačka koje je izabrano putem postupka otvorene javne nabavke. Vrednost ovog ugovora je 8 532 800 dinara sa uračunatim PDV-om.

Za šestoro radnika "Niskogradnje" koji su stekli uslov za odlazak u penziju, Gradsko veće je odobrilo sredstva u iznosu 1 250 000 dinara koja će biti upotrebljena za povezivanje radnog staža ovih radnika kako bi im bilo omogućeno da odu u penziju.

Usvojen je i predlog o izmenama Odluke o parametrima i kriterijumima za utvrđivanje prava i obračuna plata, dodataka na plate, naknadama i ostalim primanjima zaposlenih u Gradskoj upravi, stručnim i posebnim službama organa grada.

Na današnjoj sednici, usvojeni su i izveštaji o radu za prošlu i planovi za ovu godinu Apoteka Kragujevac, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda za stomatologiju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu