Gradonačelnik Kragujevca obećao rešenje za probleme Niskogradnje - iKragujevac


Vesti

Radnici JKP “Niskogradnja“, preduzeća koje realno postoji samo na papiru, okupili su se danas ispred zgrade Grada, tražeći od osnivača da reši probleme u kojima se nalaze.

 Reč je o 80 – tak radnika, koji su zbog finansijskih problema u tom kolektivu, početkom 2013. godine preraspoređeni u druga gradska javna preduzeća. Ugovori o njihovom angažovanju istekli su 28. februara i nisu obnovljeni. Zdravstvene knjižice su im neoverene, duguje im se tri i više plata.

Na sastanku koji je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić organizovao sa predstavnicima ''Niskogradnje'' dogovoreno je da se nađe rešenje, jer je reč o delatnosti koja je gradu neophodna za poslove održavanja ulica.

''Niskogradnja'' je ogroman problem, rekao je obraćajući se okupljenim radnicima gradonačelnik Nikolić. U prethodnom periodu, prethodna vlast je tu delatnost prebacila na JKP ''Čistoća'' i na taj način potpuno uništila ''Niskogradnju''. To preduzeće više nema mehanizaciju, ona je prebačena u ''Čistoću'' i ''Parking servis'', ima samo zaposlene koji na ovaj način pokušavaju da reše svoje probleme.

Na sastanku smo se dogovorili da deo radnika bude prebačen u ta dva preuzeća, gde se i nalazi mehanizacija ''Niskogradnje'', ali u optimalnom broju, a ne da viškovima opet opterećujemo te kolektive. Ono što je problem, kazao je Nikolić, jeste višak radnika u ''Niskogradnji'', koji je realno i pre ovoga postojao. Grad Kragujevac ponudiće adekvatan socijalni program i na osnovu toga raskinuti radni odnos sa onima koji su zainteresovani da doborovoljno napuste taj kolektiv. Verujem da će biti zadovoljni sa onim što ćemo im ponuditi jer nećemo odstupati od onoga što nude druge lokalne samouprave. Odmah nakon izjašnjavanja radnika, počećemo da rešavamo taj problem jer je najvažnije da znamo koliko će to da košta grad i kako ćemo da obezbedimo sredstva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu