Budžet Kragujevca u manjku! Nestalo 1,6 milijardi dinara! - iKragujevac


Vesti

Punjenje budžeta grada Kragujevca, u prvih šest meseci ove godine, znatno je podbacilo. Prema podacima gradske uprave, od planiranih prihoda u prvoj polovini godine u gradsku kasu se slilo tek 28 odsto!

Zato je nužan rebalans budžeta u septembru.

„Najverovatnije će rebalansom budžeta morati da se ide sa generalnim smanjivanjem na rashodnoj strani oko 20%, što će u nekim apsolutnim ciframa biti oko 1,6 milijardi dinara umanjenja u odnosu na prvobitno planirani budžet za ovu godinu“, naveo je Prof. dr Petar Veselinović, član Gradskog veća za finansije i ekonomsku politiku grada.

Gradsko veće je danas utvrdilo smernice i rokove za izradu Nacrta Odluke o rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2014. godinu. Prema rečima Veselinovića, utvrđene smernice i rokovi se moraju ispoštovati iz proceduralnih razloga i činjenice da Gradska uprava za finansije, do 29. avgusta, direktnim i indirektnim korisnicima mora da opredeli određene okvire na osnovu kojih će se oni u narednih deset dana, kroz svoje finansije planove, izjasniti kako bi se tokom septembra čitav postupak a zatim i Odluka o rebalnsu budžeta našla pred gradskim parlamentom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu