Projekat za izgradnju pametnijih i održivijih zajednica počinje 10. aprila u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Početak projekta „Putovanje u pametniju budućnost: Izgradnja pametnijih i održivijih zajednica u Srbiji“ biće obeležen 10. aprila u Kragujevacu, u prisustvu ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića.

Partneri projekta su Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Stalna konferencija gradova i opština, uz podršku Ministarstva za informisanje i telekomunikacije i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

U hotelu Šumarice, sa početkom u 9 časova, medijima će se obratiti ministar informisanja i telekomunikacija Jovanović, ambasadorka Švedske u Srbiji i Crnoj Gori Anika Ben David, izvršna direktorka Nordijske poslovne alijanse Iva Petrović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Nakon uvodnih obraćanja, održaće se prezentacije o kreiranju mape puta pametnih gradova za Srbiju i primerima dobre prakse nordijskih zemalja, kao i naše zemlje.

Prema poslednjim istraživanjima, do 2030. godine 60 odsto svetskog stanovništva će živeti u pametnim gradovima.

Šta to znači za budućnost urbanog života u Srbiji, da li će i naši gradovi postati pametni gradovi i kako će ove promene uticati na način na koji živimo, radimo i komuniciramo, neka su od pitanja o kojima će se na skupu diskutovati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu