Aktivnosti JKP Šumadija Kragujevac na održavanju infrastrukture Grada - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac aktivno je angažovano na održavanju komunalne infrastrukture na teritoriji grada. U skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture, ekipa preduzeća danas izvodi niz radova koji doprinose uređenju i funkcionalnosti gradskih ulica i naselja.

Među glavnim aktivnostima su asfaltiranje udarnih rupa u ulicama Andre Marinkovića i Sretenjskog ustava u Mesnoj zajednici Stara radnička kolonija, kao i delova Kopitareve ulice u MZ Vašarište. Takođe, priprema se teren za asfaltiranje dela ulice Dragoljuba Milovanovića Bene u MZ 21. oktobar.

Pored toga, timovi preduzeća su angažovani na izradi autobuskog stajališta u Gornjomilanovačkoj ulici u MZ Šumarice, uređenju atarskih puteva u MZ Jovanovac, nasipanju kamenim materijalom i valjanju ulica u MZ Veliki Šenj, kao i na postavljanju horizontalne signalizacije i tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja na različitim lokacijama u gradu.

Osim toga, komunalno preduzeće se aktivno bavi i održavanjem javne higijene, uključujući ručno čišćenje i pročišćavanje pešačkih staza, trotoara i platoa, mašinsko čišćenje saobraćajnica, kao i noćno pranje ulica. Takođe, vrši se zamena svetiljki javnog osvetljenja koje nisu u funkciji i otklanjanje kvarova na mreži javnog osvetljenja.

Ove aktivnosti su od vitalnog značaja za očuvanje urbanog okruženja i unapređenje kvaliteta života građana Kragujevca, te se očekuje da će doprineti boljoj funkcionalnosti i estetici gradskih ulica i naselja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu