Dečaci podmetnuli požar u Bresnici, Marko hrabro sprečio veću štetu - iKragujevac


Vesti
U ulici Luja Adamiča i Slobodana Penezica Krcuna došlo je do uznemiravajućeg incidenta kada su dečaci zapalili dve kante za smeće. Zahvaljujući hrabroj intervenciji prolaznika Marka, požar je brzo ugašen pre nego što je mogao da izazve veću štetu.


Prema svedočenjima očevica, grupa dečaka je podmetnula požar nakupljenom smeću u dve uobičajene kante za otpad. Vatra se brzo rasplamsala zbog suvih materijala u kontejnerima i stvorila opasnost po okolne objekte.

"Video sam dim i pogledao šta se dešava", izjavio je Marko, hrabar građanin koji je intervenisao, "kada sam video decu da beže, shvatio sam da su podmetnula požar. Morao sam da reagujem jer se vatra širila brzo."

airserbia

Marko je, uz pomoć drugih savesnih prolaznika, koristeći dostupne materijale poput vode i peska, ugasio požar pre nego što se proširio.

Ovaj incident skreće pažnju na opasnosti od nepažljivog paljenja otpada i značaj odgovornosti dečaka, ali i na važnost brze reakcije sugrađana u takvim situacijama. Marko je svojim hrabrim posredovanjem sprečio veću štetu i predstavlja pozitivan primer građanske solidarnosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu