STEVOVIĆ: Kragujevački rukometaši će od sada imati svoj dom; Završena nova sala Bogoslovije [FOTO] - iKragujevac


Vesti
Posle 17 godina izgradnja fiskulturne sale Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog u Kragujevcu uz podršku grada i Republike Srbije a uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog, gospodina Jovana, je završena. Pored učenika Bogoslovije, salu će za treninge i pripreme koristiti i rukometaši Radničkog.

Ovaj infrastrukturni objekat će koristiti bogoslovi koji su se opredelili za duhovnost i koju, uz pomoć svojih profesora i duhovnika, u ovoj školi usavršavaju. Od sada će moći da je u adekvatnim uslovima upotpunjuju i zdravim fizičkim aktivnostima, kazao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, posle svete liturgije koju je u novoizgrađenom objektu sa sveštenstvom služio episkop šumadijski gospodin Jovan. Predsednik Petrašinović je podsetio da od stupanja na dužnost gradonačelnika Dašića i njegovih saradnika, 2020. godine, jedan od prioriteta bilo je unapređenje i izgradnja školske sportske infrastrukture. Na veliko zadovoljstvo u proteklom periodu rekonstruisano je, adaptirano i izgrađeno veliki broj fiskulturnih sala. Sala Bogoslovije je kruna takvog projekta, jer ono što je započeto još 2006. godine nakon svih problema i nedostataka koji su usporavali izgradnju i završetak, danas dobije ovakav izgled. Siguran sam da će ovo zdanje služiti našim bogoslovima ali da će poslužiti i kragujevačkim sportistima za treninge i pripreme, kazao je on.

Prof. dr Zoran Krstić, rektor Bogoslovije je rekao da je danas radostan trenutak jer je tokom proteklih 17 godina mnogo više bilo onih kada se mislilo da sala nikada neće biti završena. Ovo je trenutak da se zahvalim ministarstvima, državi i gradu, ali uvek neizostavnoj podršci i blagoslovu episkopa šumadijskog Jovana. Trudom mnogih ljudi dočekali smo otvaranje fiskulturne sale, rekao je prof. dr Krstić i izrazio nadu da će izgrađeni kompleks ispuniti sva očekivanja, a to je da se raduje svako ko uđe ovde gradeći time čvrsto zajedništvo među svim ljudima, poručio je rektor Bogoslovije.
bogoslovija4


Sala Bogoslovije je kapitalni projekat koji je ugledao svetlo dana i koji će promeniti sportsko lice Kragujevca, završeno za vreme mandata današnje Vlade RS koja je svesrdno pomagala njegovu izgradnju, izjavio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. On je podsetio da je predsednik Srbije lično pomogao da ovo kapitalno zdanje bude izgrađeno. Učenici Bogoslovije od sada će imati svoju salu ali i kragujevački rukometaši svoj dom. Time će Kragujevac postati jedinstven grad u Srbiji koji će imati salu samo za rukomet, a to znači da će sve selekcije rukometa koje imamo u gradu imati svoju salu za treninge, pripreme i sportske susrete, objasnio je Stevović.



Svečanom otvaranju prisustvovali su učenici Bogoslovije, predstavnici SPD Radnički, rukometaši Radničkog, u ime grada, pored predsednika Petrašinovića, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i prof. dr Anđelka Stojković, zamenica predsednika gradskog parlamenta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu