Poznato stanje beba koje su iz porodilišta u Aranđelovcu prebačene u Kragujevac zbog legionele - iKragujevac


Vesti

Dve bebe koje su iz Opšte bolnice u Aranđelovcu prošle srede prebačene u Univerzitetski klinički centar Kragujevac, sutra bi trebalo da budu puštene na kućno lečenje, kažu za Telegraf u UKC Kragujevac.



U ovu istanovu su prebačene tri bebe, od kojih je jedna nakon što je stabilizovana, prevezena u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Tiršovoj.

Dve bebe koje su ostale u Kragujevcu su dobro.

- Bebe su u veoma dobrom zdravstvenom stanju i planirano je da sutra budu puštene svojim kućama - rekla je za Telegraf.rs Vanja Đorđević, portaprol ove zdravstvene ustanove.

Kako saznajemo, i beba koja je u klinici u Tiršovoj je stabilno.

Sve tri bebe su prebačene iz Opšte bolnice u Aranđelovcu u Kragujevac zbog sumnje da su zaražene bakterijom legionelom. Pisalo se da je legionela bila u ventilacionom sistemu, međutim, kako je jutros za Telegraf.rs otkrila dr Ivana Kuzmić, pomoćnik direktora medicinska pitanja bolnice u Aranđelovcu, legionela je izolovana u uzorku vode.

Ona je objasnila da cela bolnica radi na minimumu procesa rada, nema ativnog programa, a topla voda je isključena iz sistema, sve dok analize ne pokažu da je ona ispravna.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu