FAKTOR PLUS: SNS u Kragujevcu na rekordnom nivou a Dašić ubedljivo najpopularniji političar - iKragujevac


Vesti
Ukoliko bi izbori u Srbiji bili održani naredne nedelje, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi 57 odsto glasova a ujedinjenu opoziciju, odnosno Stranku slobode i pravde (SSP), Narodnu stranku, Demokratsku stranku i Pokret slobodnih građana (PSG) podržalo bi 12 odsto birača, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.

Ukoliko bi izbori u Kragujevcu bili održani naredne nedelje, Srpska napredna stranka (SNS) bi u Kragujevcu osvojila 49,8 %, Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 7,7 odsto glasova, Veroljjub Verko Stevanovič čija bi Zajedno za Šumadiju dobila 7,1 procenta glasova.

Najpopularniji na lokalnom nivou je aktuelni gradonačelnik Nikola Dašić, koji bi da predvodi listu SNS osvojio 45 odsto glasova, a o njemu se 49 odsto ispitanika izjasnilo pozitivno.

Anketa je pokazala i da bi izborni cenzus u Srbiji prešle i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 9,3 odsto glasova, savez zelenih stranaka sa oko sedam odsto i koalicija NADA sa 4,3 odsto dok su Zavetnici sa oko tri odsto glasova na ivici cenzusa.

Slede Dosta je bilo sa 2,4 odsto podrške, Srpska radikalna stranka i Dveri sa 1,4 dok su Zdrava Srbija i Jedinstvena Srbija na oko jedan odsto podrške birača.

Na izbore bi izašlo 50 odsto ispitanika dok je 33 odsto reklo da neće glasati.

Upitani za aktuelne proteste u Srbiji, 46 odsto anketiranih je ocenilo da su u pitanju ekološki protesti, 32 odsto da su ti skupovi političkog karaktera, a sedam odsto da je reč o „opštem narodnom buntu“.

Istraživanje je sprovedeno od 10. do 16. decembra na uzorku od 1.200 građana Srbije, bez Kosova i Metohije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu