Formiranje Radne grupe za pripremu i prenos poreskih podataka u Jedinstven informacioni sistem - iKragujevac


Vesti

Izmenom Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji od 1. januara 2019. godine Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uspostaviće Jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija. 

Centralizovana baza podataka o poreskim obveznicima, pored ujednačavanja rada, omogućiće i efikasnije vođenje administrativnih poslova u elektronskom obliku. Gradsko veće na sednici održanoj u petak 13. jula formiralo je Radnu grupu koja će, u saradnji sa Vladinom Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, izvršiti pripremu i prenos podataka lokalnog informacionog sistema Gradske poreske uprave u Kragujevcu u Jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija.

Članovi Gradskog već na danas održanoj sednici usvojili su i Izveštaj o izvršenju budžeta grada Kragujevca u periodu 1. januar – 30. jun 2018. godine. U odnosu na godišnji plan tekući prihodi u posmatranom periodu ostvareni su sa 41,84 posto odnosno u iznosu od 2,7 milijardi dinara. Najveće učešće u ostvarenim prihodima i primanjima od tekućih prihoda imaju prihodi od poreza na zarade, imovinu i ostalih poreskih prihoda sa učešćem od 72,61 posto. Donacije i transferi učestvuju sa 7,53 procenata, drugi prihodi među kojima naknada za korišćenje prostora i građevinskog zemljišta, naknade ili takse sa učešćem od 17,99 posto. Rashodi i izdaci izvršeni su u iznosu od 2,8 milijardi, što predstavlja izvršenje godišnjeg plana od 42,46 posto. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu