KRAGUJEVČANI, STIGLA JE ODLIČNA VEST: Više nema mučenja sa zakazivanjem lekarskih pregleda, samo treba OVO da uradite! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Olakšan put pacijentima do izabranog lekara, ginekologa i stomatologa. Za samo jedan sat besplatno ju je preuzelo 26.400 građana

Preglede kod izabranog lekara opšte medicine, ginekologa i stomatologa pacijenti sad mogu da zakažu i putem nove aplikacije za mobilne telefone, koju je u sredu predstavilo Ministarstvo zdravlja. Kako smo saznali, nju je u sredu za samo jedan sat preuzelo 26.400 ljudi, a zbog takve "gužve" ona povremeno nije najbolje radila.

Nova aplikacija - "Izabrani doktor", građanima omogućava brz i jednostavan način zakazivanja pregleda, kao i uvid u status zdravstvenog osiguranja. To je nastavak kontinuiranog rada Ministarstva zdravlja usmerenog ka informatizaciji i digitalizaciji zdravstvenog sistema Srbije, u skladu sa digitalnom agendom i prioritetima Vlade.

- Mobilnu aplikaciju "Izabrani doktor" građani mogu besplatno da preuzmu sa Gugl plej prodavnice (GooglePlay Store), a za aktivaciju aplikacije potrebno je uneti lični identifikacioni broj osiguranika sa kartice zdravstvenog osiguranja, kao i broj mobilnog telefona na koji će biti poslat PIN za aktivaciju - objašnjavaju u Ministarstvu.

Mnogi Kragujevčani su zakazali svoje preglede preko aplikacije. Tako je jedan Kragujevčanin zakazao pregled kod Marine Lazović, doktorke opšte prakse u Domu zdravlja u Kragujevcu. 

Pogledajte:

Osim zakazivanja pregleda, planirano je da u narednom periodu putem aplikacije građani dobiju i mogućnost da budu obavešteni ili podsećani na termin, odnosno na vreme zakazanog pregleda i na drugim nivoima zdravstvene zaštite, uz mogućnost otkazivanja pregleda.

I KARTON ELEKTRONSKI

Osim mobilne aplikacije, kao deo Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) funkcioniše i e-recept. Od novembra do srede propisano je 23.989.973 e-recepata, od toga 1.710.966 hroničnih obnovljivih terapija. Posle uvođenja e-recepta na teritoriji cele Srbije, od jula, planirano je i uvođenje elektronskog zdravstvenog kartona.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu