Raspisan novi tender za prodaju vojne imovine - iKragujevac


Vesti

Republička direkcija za imovinu raspisala je novi tender za otuđenje nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.

Na prodaju su ponuđeni vojni kompleksi Medoševac u Nišu, Vila Katarina u Knjaževcu, Mira i Vinarce u Leskovcu, Put u Pirotu, Bukovac u Petrovaradinu, „Stanišin rid“ u Surdulici, strelište u Kragujevcu, vežbalište „Šikara“ u Somboru, kasarna „Lečilište Avala“, vojni kompleks u Zrenjaninu, Klub Vojske u Požarevcu i Beloj Crkvi, skladište „Stajkov potok“ u Zaječaru, kasarna u Irigu, stanovi i poslovni prostori u Beogradu i Nišu. Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od objavljivanja oglasa.

Inače, krajem novembra prošle godine Vojska je već prodavala ove objekte, među kojima su još i kasarna „Lečilište Avala“, vojni kompleks u Zrenjaninu, Klub Vojske u Požarevcu i Beloj Crkvi, skladište „Stajkov potok“ u Zaječaru, kasarna u Irigu, stanovi i poslovni prostori u Beogradu i Nišu.

Za objekte u Nišu, Irigu, Petrovaradinu i na Avali pretpostavlja se da su još zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima od NATO bombardovanja, a ispitivanje i uklanjanje te municije pada na teret kupca.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu