KO PREŽIVI, PRIČAĆE! OVOG APRILA PROMENIĆEMO SVA GODIŠNJA DOBA: Evo kakve su nedelje pred nama - iKragujevac


Vesti

Nakon toplih i sunčanih dana, vikend u Srbiji doneo je kišu sa osetnim zahlađenjem. Ipak, prognoze meteorologa najavljuju da bi prijatno prolećno vreme moglo da se vrati možda i brže nego što očekujemo.

 

Naoblačenje i niže temperature sinoć su zahvatili veći deo zemlje, te je danas u Srbiji pretežno oblačno, vetrovito i hladnije nego prethodnih dana, uz povremenu kišu, a na visokim planinama moguć je čak i sneg.

"Prva polovina nedelje biće vrlo prijatna. Od ponedeljka do četvrtka biće sunčano i toplije, dok za četvrtak i petak prognoze govore da ćemo imati svežiji talas. Biće oblačno, mestimično s kišom, a u kotlinama su mogući pljuskovi i grmljavina", navode iz RHMZ-a.

U prvoj polovini sedmice u gradovima na jugu temperature će biti nešto niže, pa će u jutarnjim časovima u Kragujevcu, Nišu i Prištini biti izmereno između 2 i 8 stepeni, dok će se dnevne temperature vazduha kretati u rasponu od 15 do čak 25 stepeni.


Međutim, vodeći se grafikonom za mesečnu prognozu, u Kragujevcu značajnije promene vremenskih prilika biće zabeležene tek početkom druge polovine meseca, kada će se jutarnje temperature kretati između 6 i 9 stepeni, dok će živa u termometru tokom dana dostizati nivo između 13 i 18 stepeni.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu