Uskoro nova pravila za studentske organizacije - iKragujevac


Vesti

Nacrt novog Zakona donosi promene u načinu osivanja, delovanja, finansiranja, ali i uklanjanja političkih uticaja u radu studentskih organizacija.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o studentskom organizovanju održana je na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Ovim Nacrtom zakona pokrenuto je rešavanje problema jasnijeg definisanja studentskih organizacija, njihovog polja delovanja, načina finansiranja, kao i uklanjanja političkih uticaja iz studentskog organizovanja.

Nacrt zakona pripremila je radna grupa Studentske unije Srbije uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Zakon predstavlja jedan korak unapred ka institucionalnom prepoznavanju studentskog aktivizma, kao jednog vida neformalnog obrazovanja, koje daje priliku studentima da steknu organizacione veštine i znanje iz različitih oblasti.

Veštine stečene kroz dodatni aktivizam tokom studija, danas su veoma cenjene u Evropi i svetu, dok u Srbiji raste potražnja na tržištu rada za kadrovima koji su prošli određeni vid neformalnog obrazovanja ili volonterizma.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu