Sterilizacija napuštenih pasa i mačaka u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na sednici održanoj 19. januara dalo je saglasnost na Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka. Pored svakodnevnog obilaska grada i intervencija nakon poziva građana, posebna pažnja biće poklonjena prostoru oko javnih republičkih i gradskih institucija, škola, vrtića i svih mesta gde je frekvencija građana veća, a samim tim povećan rizik od napada pasa lutalica.

Pored ostalih mera programom je previđena kontrola reprodukcije masovnom sterilizacijom, vakcinacija protiv besnila i čišćenje od parazita. Planirano je da Zoohigijena pojača rad u prigradskim naseljima i uz pomoć saveta mesnih zajednica i građana u tim naseljima pristupi rešavanju problema. Programom su predviđene i organizovane posete školskoj deci uz edukativna predavanja, o biloškim osobinama pasa i mačaka, ponašanju i bolestima koje prenose, kao i promocija delatnosti Zoohigijene putem medija, flajera, na sajamskim manfestaijama i izložbama pasa. Radno vreme Zoohigijene je od 7 do 15 sati, dok je u dane vikenda i praznika organizovano dežurstvo od 9 do 12 sati. Telefoni za prijavljivanje i obaveštavanje su 501 - 181 i 501 - 180 kao i 0800 350 034. Za sve hitne pozive 24 časa dnevno dostupan je broj 060 / 234 31 20.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje ugovora o finansiranju programa iz oblasti privrede između grada Kragujevca sa Organizacijom potrošača, Poslovnim udruženjem ponuđača Srbije u postupcima javnih nabavki i HoReKa asocijacijom za čiju je realizaciju ukupno opredeljeno 1,2 miliona dinara.

Članovi veća dali su saglasnost na zaključenje Ugovora o organizovanju i finansiranju prevoza osoba sa invaliditetom specijalizovanim kombi vozilom između grada Kragujevca i Gradske agencije za saobraćaj.

Na sednici je donet i Program održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu, kojim su utvrđeni obim poslova i finansijska sredstva potrebna za realizaciju. Donet je i Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada za 2018. godinu koji podrazumeva merenje nivoa zagađujućih materija u vazduhu u urbanoj stambenoj zoni, zoni gradskog centra, zoni saobraćaja i industrijskoj zoni. Članovi veća doneli su Program raspodele sredstava udruženjima / organizacijama u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja u iznosu 1,5 miliona dinara.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora o izradi video animacije multifunkcionalnog otvorenog sprotskog terena sa tribinama iza SKC – a, u ulici Radoja Domanovića. Naime, na inicijativu grada Kijova iz Južnomoravske regije 15 godina saradnje i prijateljstva biće obeleženo izgradnjom dva identična multifunkcionalna terena u Kragujevcu i Kijovu. Grad Kragujevac obezbediće projektno - tehničku dokumentaciju i video animaciju otvorenog sportskog terena sa tribinama, a sredstava za realizaciju oba igrališta obezbediće grad Kijov.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu