POUČNO I BESPLATNO: Projekat „Budi human – živi zdravo“ - iKragujevac


Vesti

Nastavlja se projekat „Budi human – živi zdravo“ koji u Politehničkoj školi u Kragujevcu realizuju pedagozi zajedno sa policijskim službenicima.

Predavanje o vršnjačkom nasilju, prevenciji narkomanije, alkoholizmu, polno prenosivim bolestima samo su neke od tema koje su obrađene za školsku populaciju.

Cilj ovih predavanja je razvijanje novih programa prevencije rizičnog delikventnog ponašanja mladih kao i podizanje svesti o nezdravom stilu života.

Zloupotreba opijata karakteristična je za moderno društvo. Droga se više ne događa negde na drugom mestu i nekom drugom, ona je među nama, svakodnevno prisutna, ističu učesnici programa. 

Statistike govore da je povećan broj uživalaca droge, naročito među srednjoškolcima, pa i starijim osnovcima. 

Upravo zbog toga Politehnička škola u Kragujevcu, u saradnji sa lekarima, i policijskim stručnjacima organizuje predavanje sa učenicima, roditeljima i nastavnicima, kako bi se upoznali sa ovim problemom. 

„Budi human – živi zdravo“ je projekat koji ima za cilj da kroz predavanja po školama utiče na to da deca ne posežu za drogom. 

Pored problema narkomanije, i polno prenosive bolesti usled rizičnog ponašanja deo su programa kome je posvećena pažnja. 

Medicinski stručnjaci tvrde da nijedna droga kao ni konzumiranje alkohola nije bezopasna, već naprotiv, ostavlja teške posledice po mentalno i fizičko zdravlje.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu