Najava događaja za nedelju, 1. oktobar - iKragujevac


Vesti

Crveni krst Kragujevca, uz podršku Grada Kragujevca, realizovaće 32. humanitarno - rekreativnu akciju «Za srećnije detinjstvo» (akcija u kontinuitetu traje od 1985. godine). Akciji će prisustvovati Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Akcija je ove godine dopunjena novim sadržajima i obuhvata sledeće:

-9,30 sati - ispred Gradske uprave - Šetnja starijih sugrađana povodom Međunarodnog dana starijih

-10,00 sati - “Trka za srećnije detinjstvo“ za učenike osnovnih i srednjih škola

-10,30 sati - Dodela diploma i nagrada pobednicima trke

-11,00 sati - Trka “Ciciban“ za predškolce

-11,30 sati - Trka predškolaca u vožnji bicikala

Cilj ove jedinstvene akcije Crvenog krsta je da se prodajom učesničkih brojeva po simboličnoj ceni od 50,00 dinara i obezbeđivanjem sredstava od donatora prikupi što više sredstava za pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci Kragujevca. Sama akcija ima rekreativno - humanitarni karakter, a njen moto glasi: «Imamo cilj - dođi na start».

-11,00 sati - ispred Gradske uprave - start Petog kragujevačkog polumaratona. Trka će istovremeno biti i zvanično prvenstvo Srbije u polumaratonu tako da će u Kragujevcu nastupiti najuspešniji trkači Srbije. Povodom petogodišnjeg jubileja biće uručena nagrada za najuspešnijeg trkača za prethodnih pet godina u apsolutnoj kategoriji.

Između 14,00 i 14,30 sati - ispred Gradske uprave - dolazak biciklističkog karavana “Daj pedalu raku“ u organizaciji Ženskog centra “Milica“ iz Vrnjačke Banje, a uz podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju KCS, brojnih gradova i opština. Dvodnevni karavan kreće iz Beograda, a nakon Kragujevca, ide put Čačka, Kraljeva i Vrnjačke Banje.

Predstavnicima grada Kragujevca biće predata zastava koja će biti na jarbolu ispred Gradske uprave tokom oktobra - Međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu