Studentski dom u Kragujevcu dobija četvrti paviljon - iKragujevac


Vesti

 Smeštajni kapaciteti Studentskog doma u Kragujevcu uskoro će biti prošireni izgradnjom četvrtog paviljona u Ulici vojvode Putnika 53, površine oko 2.000 kvadratnih metara, objavljeno je na sajtu tog grada.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Sporazuma o finansiranju projekta izgradnje između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Kragujevca.

U ovom trenutku, Studentski centar u Kragujevcu u tri paviljona raspolaže sa ukupno 634 ležaja, pa će izgradnjom novog paviljona smeštajni kapaciteti biće prošireni za još 150 mesta.

Reč je o sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope namenjenih za realizaciju projekta "Obrazovanje za socijalnu inkluziju", kojima je predviđeno sprovođenje i finansiranje projekta "Izgradnja IV Paviljona Studentskog doma u Kragujevcu". Ukupna procenjena vrednost realizacije Projekta iznosi oko 180,6 miliona dinara, a investitor će biti oslobođen plaćanja doprinosa za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, kao vid investicionog podsticaja za ulaganje u Kragujevac. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu