U Batočini održano predavanje u okviru Zimske škole za poljoprivrednike - iKragujevac


Vesti

Opština Batočina je u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Kragujevac, danas organizovala predavanje iz nekoliko oblasti poljoprivrede. Predavanja je održano, u prepunoj sali SO Batočina, u okviru Zimske škole za poljoprivrednike, koja se svake godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ispred Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Kragujevac prisutnima se obratila direktor ustanove, Suzana Nešković, koja se poljoprivrednicima zahvalila na veoma dobrom odzivu i naglasila izuzetnu saradnju PSSS Kragujevac sa novom opštinskom vlašću i udruženjem poljoprivrednika Batočina. Ispred Opštine Batočina, goste je pozdravio i skupu prisustvovao Nebojša Milosavljević, Pomoćnik predsednika Opštine Batočina za ruralni razvoj i poljoprivredu.
Stručnjaci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe održali su predavanja na temama Perspektive i razvoj ovčarstva u šumadijskom regionu; Tehnologija proizvodnje jagodičastog voća, sa posebnim osvrtom na zasade maline; Značaj PIS-a i zaštita koštičavog voća; Pravilan izbor i podešavanje plugova, preduslov dobre obrade zemljišta.
Organizacija ovog vida edukacije bila je prilika poljoprivrednicima sa teritorije batočinske opštine da kroz predavanje i diskusiju nadograde svoje znanje i nauče nešto novo iz navedenih oblasti, a dobar odziv je pokazatelj da je to dobra praksa i da je predavanja potrebno organizovati što češće.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu