EKSKLUZIVNO: Otkrivamo kako izgleda redizajnirani “Fiat 500L” (FOTO, VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Kompanija „Fijat Krajsler Automobili Srbija“, u kojoj Srbija ima manjinski deo vlasništva, ne pokreće proizvodnju novog modela automobila, ali je zbog pada prodaje postojećeg „Fijata 500 L“, rešila da ga redizajnira i da tako povrati kupce.

Novi dizajn treba da zadrži proizvodnju na postojećem nivou, zato što su se kupci širom sveta „zasitili“ modela koji se pravi od 2011. godine. Pad prodaje je evidentan, a ulaganje u redizajnirani model će prema iskustvima zainteresovati nove kupce.

Promene koje će doživeti sadašnji "500 L" se odnose pre svega na izgled, na dizajnerske zahvate. To će ostati u suštini isto vozilo, sa drugačijim prednjim i zadnjim spojlerima, novom instrument tablom i inovativnim rešenjem za položaj menjača.

Fabrika automobila u Kragujevcu neće da izlazi sa informacijama kada će početi da se proizvodi „500 L“ novog dizajna, ali stručnjaci predpostavljaju da će promocija novog modela biti u prvoj polovini naredne godine.

S obzirom na to da sve zanima šta se krije ispod folije, odnosno šta je novo na modelu “500 L”, pokušali smo da saznamo i evo šta smo otkrili. Na redizajniranom modelu “500 L” promenjeni su branici, farovi, lajsne sa strane. Kada je reč o enterijeru promenjena je instrument tabla, menjač i sedišta. U kragujevačkoj fabrici proizvedeno je oko 80 komada redizajniranog “Fiata 500 L”. Od toga, jedan deo je poslat u Italiju na testiranje, a drugi se testira u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu