Kragujevčani svetski šampioni u grilovanju - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka HoReCa Asocijacija je zvanično postala svetski šampion u grilovanju u kategoriji jelo od mlevenog mesa.

Na svetskoj smotri kulinara ‘’ WORLD MASTERS OF GRILL’’, koje je održano u gradu Kluž Napoka u Rumuniji, oko 500 takmičara iz više od 30 zemalja, među kojima je Srbiju predstavljao tim iz Kragujevca, borili su se za titulu svetskog prvaka u grilovanju.

Mladi kragujevčki kulinari osvojili su zlatnu medalju i titulu šampiona sveta u pripremi jela od mlevenog mesa, kao i devet srebrnih I jedanaest bronzanih medalja u ostalim kulinarskim disciplinama. Zadatak kragujevačke HoReSa asocijacije na takmičenju u Rumuniji bila je priprema jela od piletine, govedine, svinjetine, mlevenog mesa i sosova za roštiljsko meso. Predsednik sudijskog žirija Robert Rainford iz Kanade, poznat u svetu po nadimku “Kralj roštilja”, nije se dvoumio: proglasio je Kragujevčane apsolutnim pobednicima ovog takmičenja.

- Predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović kome je pripala čast da bude deo tima internacionalnog sudijskog žirija, kaže da je trijumf kragujevačkih kulinara “nezabeležen uspeh u istoriji srpskog kulinarstva u ovoj kategoriji”.

- Konkurencija je bila veoma jaka, poznajući kakve gastronomske sile su učestvovale na takmičenju. Naš tim je veoma mlad, ali iza sebe ima ozbiljne rezultate na gastronomskim takmičenjima. Verujem da je preovladao moderan način na koji smo roštilj spremili, a koji predstavlja spoj tradicionalnog ukusa srpskog roštilja i internacionalnih namirnica koje su se savršeno uklopile. Srpski roštilj je nama ukusan, ali sudijama koji dolaze iz, recimo Južne Koreje, ukus može biti jako čudan, jer su navikli na drugi tip roštilja i sosova. Jelo koje smo pripremali sadrži skoro sve namirnice karakteristične za internacionalno podneblje, ali smo roštiljsko meso pripremali po staroj srpskoj recepturi, i uveren sam da je to tajna našeg uspeha, smatra Vujadinović.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu