MIHOLJSKO LETO ILI PRVI SNEG: Spremite se za detaljnu prognozu do decembra, OVAKVO nas vreme čeka! - iKragujevac


Vesti

Meteorolozi su napravili detaljnu prognozu za naredna tri meseca, u kojoj otkrivaju kakva je jesen pred nama, možemo li se nadati miholjskom letu, te kada nas čeka prvi sneg...

Vraća nam se leto! Zaključak je - ne sklanjajte letnje stvari, jer prema prognozi možemo očekivati još dva topla talasa.
- Do 11. septembra biće promenljivo oblačno, ali i toplo, uz uslove za kišu. Pljuskovi sa grmljavinom biće najčešći u južnim delovima Srbije. Temperatura će se kretati od 24 stepena na jugu do 30 na severu.
Sredinu ovog meseca će obeležiti sunčani periodi i prave letnje temperature, ali da će nas na jesen podsetiti znatno svežije noći.
- Od 12. do 21. septembra, u severnim, a zatim i u ostalim delovima Srbije, očekuje se pretežno sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura će ići do 30, ponegde i do 32 stepena. Međutim, tokom tih dana u planinskim predelima biće uslova za kratkotrajne pljuskove. Početkom treće dekade ovog meseca očekuje se prodor nešto svežijeg vazduha i oblačnosti sa kišom i pljuskovima, tako da će poslednje dane septembra obeležiti promenljivo oblačno vreme uz čestu kišu. Temperatura će biti u postepenom padu i kretaće se od 20 do 24 stepena .
Sneg tek krajem novembra.

Oktobar će biti prosečno topao i suv, pri čemu postoje nagoveštaji miholjskog leta, sa temperaturom od 22 do 26 stepeni tokom tog perioda.

Novembar će biti za pola stepena ili stepen topliji od višegodišnjeg proseka i prosečno vlažan sa srednjom maksimalnom temperaturom od oko 11 stepeni. Srednji datum za sneg je 22. novembar, ali pošto će biti toplije, verovatno će pasti kasnije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu