Besplatni treninzi za decu obolelu od šećerne bolesti - iKragujevac


Vesti

Projekat '"Sportom protiv dijabetesa" tokom ove godine omogućiće deci oboleloj od šećerne bolesti da jednom nedeljno besplatne treninge, kako zbog značaja fizičke aktivnosti u prevenciji nastanka, tako i u kontroli ove bolesti.

Petu godinu za redom, projekat će realizovati Sportski klub Vašarište iz Kragujevca u saradnji sa sportskim partnerima projekta i uz generalno pokroviteljstvo kompanije Viner štediše osiguranje.

U okviru projekta Sportom protiv dijabetesa tokom ove godine u Kragujevcu će se organizovati besplatni treninzi za decu obolelu od dijabetesa.

U sportskoj sali PMF danas je organizovan prvi trening, koji realizuje Sportski klub Vašarište uz podršku kompanije Viner štediša osiguranje.

Prema statističkim podacima Srbija je vodeća zemlja u Evropi po broju dece mladje od 14 godina koja imaju dijabetes.

Projekat će omogućiti deci oboleloj od šećerne bolesti da jednom nedeljno imaju besplatne treninge, kako zbog značaja fizičke aktivnosti u prevenciji nastanka, tako i u kontroli ove bolesti.

U okviru sprovodjenja treninga biće prisutni i lekari koji će davati savete o zdravoj ishrani roditeljima i deci. Oni će pratiti tok kontrole šećerne bolesti kod dece koja su uključena u redovne fizičke aktivnosti.

Ideja je da upoznaju decu i nastavnike sa motoričkim vežbama, motivišu ih da redovno pohadjaju časove fiskulture, ali i da rade na tome da ova deca ne budu diskriminisana od strane svojih vršnjaka i okoline.

Besplatni treninzi biće dostupni osnovcima u tri grada, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

Treninzi će se realizovati do kraja 2016. godine, sa pauzama u toku školskog raspusta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu