Porodici iz Cerovca, koja živi od poljoprivrede, ukradeno 250 sadnica višanja! - iKragujevac


Vesti

U selu Cerovac kod Kragujevca, nedavno je opustošen mladi voćnjak.

 Nekad se u selima krala po koja rana komšijska šljiva, trešnja, jabuka. Danas lopovi, neretko, oberu ceo rod voća, povrća, kukuruz. U selu Cerovac kod Kragujevca, nedavno je opustošen mladi voćnjak. Od truda i želje porodice Jovanović iz Cerovca, koja živi od poljoprivrede, da podizanjem višnjika zaradi još koji dinar, ostale su prazne rupe.

Ukradeno je oko 250 sadnica, kaže Aleksandar Jovanović: "Što se tiče para, uloženo je i u rad, i u sadnice, u đubrivo, tako da je napravljena velika šteta."

Pored brige šta će posejati i kakva će godina biti, žitelji planinskih sela, muku muče sa kradljivcima drva. Prošle godine, policiji je prijavljeno četrdestak slučajeva krađe šume.

Kradljivci su sve bezobirniji, kažu seljani. Sa setom se prisećaju vremena kada su kapije bez bojazni, ostavljali, širom otvorene. Danas moraju da ih zaključavaju sa prvim mrakom.

Milinja Janković iz Cerovca kaže da se u selu krade sve što imaju: i kokoške, i ovce, i priključne mašine.

Lopovi tako nisu odoleli ni Dobrili, vijetnamskom prasetu, maskoti jedne kragujevačke prodavnice za životinje. Srećom, nisu joj došli glave. Brzo je pronađena, i danas zadovoljno šeta i u slast pase travu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu